Proč si pořídit bytovou klimatizaci?

Během letních horkých dnů dochází k nadměrnému přehřívání bytů.
Proč si pořídit bytovou klimatizaci?

Během letních horkých dnů dochází k nadměrnému přehřívání podkrovních pokojů, bytů ve vrchních patrech nebo v místnostech s okny orientovanými na jih. Pokud je i Vám doma v létě nepříjemné teplo, potom je bytová klimatizace ideálním řešením.

Jestliže si nejste jistí, zda se investice do bytové klimatizace vyplatí, představíme Vám v tomto článku několik důležitých výhod, které pořízením klimatizace získáte. 

 

Nastavení teploty v místnosti přímo na míru

S bytovou klimatizací již nebudete muset čekat, až se sníží venkovní teploty, aby Vám bylo doma konečně příjemně. Bytovou klimatizaci si totiž můžete libovolně nastavit na požadovanou teplotu, kdykoliv budete potřebovat. Vámi zvolená teplota se v místnosti ustálí během několika minut a budete si tak moci užívat příjemného klimatu i když se venkovní teploty začnou blížit tropickým hodně.

Řada praktických funkcí

Bytové klimatizace disponují několika zajímavými funkcemi, jako je například časovač, který vám umožní nastavit sepnutí klimatizace i v době vaší nepřítomnosti a užít si tak pocit příjemně vychlazeného domu už při vašem příchodu. Stejně jako lze nastavit zapnutí, je možnost také nastavení automatického vypnutí a vy už tak na klimatizaci nebudete muset vůbec myslet. V dnešní době je už také u většiny jednotek samozřejmostí ovládání pomocí aplikace v chytrém telefonu, která vám umožní užívat si komfort na maximum! 

Prevence nadměrné vlhkosti vzduchu

Nadměrná vlhkost v kombinaci s teplým vzduchem je živnou půdou pro růst plísní ve vašem domě. Zvýšená vlhkost také může poškodit váš nábytek nebo elektroniku. Tomu lze však efektivně předejít pomocí klimatizace, která zajišťuje ochlazení velmi teplého vlhkého vzduchu a ten pak v podobě vzniklého kondenzátu odvádí pryč. Díky tomu docílíte optimální vlhkosti v místnosti a prodloužíte životnost vašeho vnitřního vybavení.

Eliminace plísní, prachu a alergenů

Vaše bytová klimatizace také může fungovat jako čistička vzduchu. Speciální systém filtrování totiž dokáže ze vzduchu spolehlivě zachytit bakterie, prach, viry a pyly. Některé moderní klimatizace si dokážou poradit i s cigaretovým kouřem nebo s poletujícími zvířecími chlupy. Díky tomu si doma zajistíte o mnoho zdravější a čistější vzduch, což je také ideální zejména pro alergiky nebo pro rodiny s malými dětmi.

Nízké provozní náklady

Při pořízení bytové klimatizace se nemusíte obávat vysokých nákladů za provoz. V současnosti převážná většina kvalitních klimatizací spadá do energetické třídy A+ a vyšších. Tyto úsporné bytové klimatizace jsou proto velmi ekonomické a jejich provozní náklady jsou značně minimalizovány.

 
Close icon

Napište nám